Velkommen på Vestre Skole
Vestre Skole er en lille byskole med landsbylignede forhold, hvor vi arbejder med bedre læring gennem tryghed og nærvær og samtidig prioriterer vi fællesskabet højt. Som byskole bruger vi ofte lokalområdets grønne arealer og lægger stor vægt på, at eleverne kommer rundt i Odense på cykel eller på gåben, og vi bruger ofte midtbyens kulturelle tilbud.
Skolen har 370 elever fordelt på 18 klasser. Vores overbygning er 3-sporet. Vestre skole har en stærk faglig og social kultur, hvor fællesskab, tryghed og respekt er nøgleværdier. Det er vores erfaring, at fællesskab og relationer har stor betydning for børns læring og læringslyst. På vores skole bliver børnene set og anerkendt. Og de oplever at være en del af et forpligtende fællesskab. Vi bruger anerkendende relationer som pædagogisk praksis på Vestre Skole. I den anerkendende pædagogik forsøger lærere og pædagoger gennem nysgerrighed at skabe en ligeværdig relation til børnene, hvor de føler sig set, hørt og forstået og dermed anerkendt. Vi ved, at vi herigennem styrker børnenes selvværd og deres udbytte af undervisningen. Desuden har denne pædagogiske tilgang stor betydning for udviklingen af vores skolemiljø, hvor der skabes plads til forskellighed.
På vores byskole kender alle hinanden, og her er vi gode til at respektere og ikke mindst gode til at passe på hinanden. Det skaber et rigtig godt og trygt skolemiljø, hvor vi kan styrke og udvikle børnenes faglige og sociale kompetencer. Vi mener, at alle børn har ret til en rummelig skole, hvor de føler sig trygge og som en del af et fællesskab, hvor de møder anerkendelse, og hvor de lærer. Fremtiden skal skabe et samfund for alle, og det må læres et sted – nemlig i vores fælles skole. Folkeskolen - Vestre Skole.
VESTRE SKOLE, EN GOD OG RUMMELIG SKOLE
Miljøet på Vestre Skole er mangfoldigt. Vi betragter vores alsidige børne- og forældresammensætning som en ressource, der giver et varieret og rummeligt læringsmiljø. Vestre Skole er overbygningsskole for Åløkkeskolen. På årgangene fra 0. - 6. klasse arbejder vi derfor på, at vores elever på tværs af skolerne, har kendskab til hinanden. Mindst 2 gange om året mødes eleverne på tværs af skolerne på enten Vestre skole eller Åløkkeskolen for at være sammen i faglige og sociale aktiviteter.
På Vestre skole arbejder undervisning og skolefritidsordning (SFO + SFO2) tæt sammen om at skabe en rigtig god dag for børnene, der går på vores skole.
På Vestre skole er vores ambition:
- At vi sikrer, at vore elever på alle alderstrin får mulighed for at udnytte deres potentiale for at lære fuldt ud både fagligt og menneskeligt.
- At vi giver rum og mulighed for læring på et højt fagligt niveau med vægt på musisk/kreative arbejdsmetoder.
- Vi lægger stor vægt på et trygt skole miljø med et godt og tæt samarbejde mellem skole og forældre.
For Vestre skole skal være »et godt sted at være og et godt sted at lære.«
SFO
Sfo'en er et sted, hvor vi sætter nærvær og imødekommenhed i højsæde og hvor det er trygt for alle børn, forældre og personale. Et sted hvor børnene støttes og opmuntres. Hvor der er positive forventninger til hver enkelt og hvor barnet oplever succes. Børn er forskellige – og der skal være plads til individuelle løsninger med udgangspunkt i det enkelte barns kompetencer. Vi behandler alle børn ens ved at behandle dem forskelligt. Vi ser alle børn som individer der har ret til, at opfatte verden som de oplever den. Vi forstår anerkendende pædagogik som respekt og anerkendelse for andre mennesker. Dette er en grundlæggende faktor i vores menneskesyn, som vi udviser i dialog og relation med andre. I vores relation med barnet møder vi det med forståelse, indlevelse og er aktiv lyttende til det, barnet har at fortælle. Det er vores mål, at børnene med tiden også lærer at være anerkendende overfor hinanden, hvilket vil medvirke til endnu større trivsel for det enkelte barn.
Leg og venskaber er vigtig for børns trivsel, læring og udvikling, og er med til at fremme deres forståelse for egne og andres kompetencer. Det er blandt andet gennem gode venskaber at børn opbygger tillid til at indgå i et fællesskab. Det er derfor vigtigt at børnene fa r den voksenstøtte, de har behov for. Vi vil arbejde med at udvikle børnenes personlige og sociale kompetencer, i forhold til at håndtere de udfordringer de møder. Vi vil skabe rammerne og betingelser for et åbent, tillidsfuldt og dialog baseret samarbejde mellem os og forældrene. Det gør vi ved at være åbne, modtagelige og ærlige igennem den anerkendende kommunikation i det personlige møde og skriftligt på Aula. Vi tilstræber at være synlige og tilgængelige, når forældrene kommer i fritidsdelen.
Forårs-SFO
Forårs SFO er kommunes tilbud for kommende skolebørn mellem 1. marts og 31. juli, der er derfor ikke andre kommunale tilbud til denne målgruppe. Formålet med at starte Forårs SFO pr. 1. marts er at skabe en glidende overgang fra dagtilbud til skole og dermed støtte en sammenhængende og helhedsskabende oplevelse hos børn og forældre. Forårs SFO er et særligt tilrettelagt tilbud målrettet aldersgruppen, hvor pædagogiske aktiviteter har fokus på nye fællesskaber, læring, motivation, tryghed og trivsel, hvilket har betydning for, at børnene får en god start i skolen.
Du kan indskrive dit barn til 0. klasse på Vestre Skole
- indskrivningen vil ske digitalt i tidsrummet den 2.-15. november
Da ikke to skoler er ens, åbner vi op for et kig indenfor, så vi kan fortælle jer, om hvad vi går og laver. Kom og oplev, hvordan det er at gå på vores skole. Vi inviterer derfor til ÅBENT HUS og Informationsmøde for kommende 0. klasses børn og forældre Informationsmødet på Vestre Skole for forældre til børn der kan begynde i 0. klasse.
Mødet afholdes som et Åbent Hus-arrangement, hvor jeres børn kan opleve skolen igennem leg og læring - og I forældre kan tale med personalet og skolens ledelse i det uformelle rum. Selve informationsmødet vil blive afløst af en skattejagt som vil tage jer rundt pa skolen, og vil starte og slutte i SFO’en
Da 0. klasse er blevet obligatorisk, betyder det, at børn skal starte i 0.klasse i det kalenderår hvor de fylder 6 år. Derfor gør I jer måske en masse tanker om skoleparathed, skolevalg og skolestart. I vil sikkert gerne forberede jer bedst muligt på barnets liv i 0. klasse og de efterfølgende skoleår. Hvis I gerne vil vide mere om Vestre Skole, så kom til vores Åbent Hus - arrangement og hør hvad Vestre Skole kan tilbyde. I forældre har mulighed for at få information om skolen; herunder skolefritidsordningen, samt høre om, hvordan det er at gå i 0. klasse og om de forventninger, der er til skoleparate børn og skoleparate forældre. Der vil være rig lejlighed for at få svar på spørgsmål. Der er rigeligt for børnene at lege med imens. Vi forventer, at skulle indskrive 40 børn til vores to nye 0. klasser. Vi glæder os til at møde jer. Hvis I ikke har mulighed for at deltage, er I altid velkomne til at komme forbi og opleve skolens dagligdag. Ring og lav en aftale, så vi kan sætte tid af til en snak og rundvisning.